Laatste Berichten

Shape of Despair – Angels of Distress (2001)

Ik was al helemaal klaar om een kritisch stukje over dit album te schrijven. Na een aantal keer luisteren viel het kwartje helemaal niet bij dit funeral doom album van de Finse band Shape of Despair. En toen, opeens, op een onbewaakt ogenblik toen het album al bijna afgelopen was, ervoer ik de leegte die de band over probeert te brengen.

Verder lezen

Suffocation – Pierced from Within (1995)

Van de verschillende (extreme) metal subgenres vind ik death metal misschien wel het lastigst te doorgronden. Ergens heb ik altijd het idee dat ik het niet helemaal snap, omdat ik niet genoeg weet van alle technische foefjes die veel bands gebruiken. Het lijkt te ingewikkeld in elkaar te zitten voor een leek als ik.

Verder lezen

Danzig – Danzig II: Lucifuge (1990)

Ik ben best een groot liefhebber van Misfits, één van die andere bands waar Glenn Danzig de frontman van was. Ik heb zelfs een tijdje in mijn tienerjaren een devilock gedragen, zo erg was het, en ik ben de trotse bezitter van de discografie van de Misfits verpakt in een coole doodskist.

Verder lezen

Mercyful Fate – Melissa (1983)

In mijn boek over black metal is ook een hoofdstuk gewijd aan Mercyful Fate. Wat muziek betreft is dit misschien een beetje een vreemde eend in de bijt, omdat de heavy metal van de Deense band niet zo enorm veel overeenkomsten heeft met zowel de eerste golf als tweede golf aan black metal.

Verder lezen